L’Ajuntament de Barcelona ultima la presentació de novetats del ‘Compromís Plàstic 0’

El consistori pretén retre comptes del pla engegat l’any 2021 per reduir els envasos d’un sol ús

Banner publicitari de ‘Compromís Barcelona Plàstic Zero’. AJUNTAMENT DE BARCELONA.

MARC LINARES I 13/02/2024

El proper 22 de febrer, l’Ajuntament de Barcelona presentarà les novetats del ‘Compromís Barcelona Plàstic 0’. El Pla, iniciat ara fa tres anys, té per objectiu reduir la utilització de plàstics i envasos d’un sol ús a la ciutat, posant de manifest les diverses iniciatives existents en aquest àmbit.

L’esdeveniment, que se celebrarà a la Sala Barcelona a les 17h. de la mà de la Xarxa B+S, reunirà diverses organitzacions del sector, amb la intenció d’explicar als assistents les conclusions de les iniciatives dutes a terme fins ara així com les propostes que els impulsors volen implementar.

El projecte, sorgit de la Declaració d’Emergència Climàtica a la ciutat, pretén donar visibilitat a les iniciatives existents per reduir l’ús dels plàstics i encoratjar altres organitzacions a unir-se per iniciar-ne de noves. Amb gairebé 50 projectes sorgits de la Taula Plàstic Zero constituïda el 2019, aquesta iniciativa vol representar “un esforç conjunt per abordar els problemes relacionats amb els plàstics d’un sol ús a la ciutat”, segons explica el propi Ajuntament.

En aquesta línia, i amb l’aprovació de la nova ordenança de residus, el consistori vol incentivar també econòmicament aquelles organitzacions que impulsin accions de reducció de l’ús del plàstic. Les ajudes econòmiques podran sol·licitar-se fins al 14 d’abril al web de l’Ajuntament.